top of page
  • Martin Kvasnička

Namalovali jsme 2 350 000 000 Kč na HD!

Vše začalo přímočaře, žádné chození okolo: … jestli děláte airbrush a jestli umíme to a nebo tamto. Tady to bylo jasný: … poptali jsme se mezi motorkářema a mezi lidma co rozumí kreslení motorek a bylo nám řečeno, že vy jste ti nejlepší! Tak co se dá na tohle říci :-) … nic … A takto začala jedna z nejzásadnějších a taky nejtěžších zakázek v naší 25leté historii firmy.

Vemte Harley Davidson a ještě k tomu v limitované sérii a na ní naneste obraz Adele. Ano, té Adele od světoznámého malíře a grafika Gustava Klimta. Ano té Adele, která se před několika roky prodala za 2.350.000.000 kč a její originál léta visel ve Vídeňské galerii a jezdili se na něj koukat milovníci z celého světa. Sám majitel motocyklu o tom jak ho zkrášlit přemýšlet 7 let. Sedm dlouhých let! A teď bylo na nás jak tento obraz na jeho motocykl přenést, ale tak aby to bylo důstojné a přitom s určitou lehkostí provedené. Jak? Tak to klient nechal na nás s tím, že my víme jak na to a on nám do toho nebude mluvit …. sakra důvěra, ale hlavně veliká zoodpovědnost … chytrej chlap! Ano, klient byl muž a podle dohody nesmíme mluvit o koho se jednalo a kolik zakázka stála, takže se omlouváme :-)


Koupili jsme knihy o Gustavu Klimtovi, viděli film o něm a málem zavařili náš vyhledávač DucDucGo (ne strýček Google, tan by nás možná nahlásil do FBI, že se tak moc zajímáme o obraz, že s ním možná máme nějaké nekalé úmysly :-)


Nejprve jsme si mysleli, že budeme kreslit standartně tzn. hlavně airbrush pistolí a sem tam nějaký ten štětec. ALE opak byl pravdou! Již při vytváření testovacích kartiček, kde jsme zkoušeli různé metody malování, se štětci a látkami, testovali plátkové zlato …Takto jsme si hráli několik týdnů, aby nám došlo, že pokud má být realizace perfektní, musíme se toho chopit úplně jinak.


Takže si představte, že nakonec ji vlastně Gustav Klimt kreslil sám. Ano, představte si to pouze obrazně, protože jak všichni víte, již toto není možné, ale náš skvělý tým se snažil a to včetně chyb, které jsou i na obrazu samotném.


Kreslilo se nakonec 8-12 hodin denně a včetně příprav a závěrečného několikavrstvého lakování trvala celá realizace 5 měsíců.


Náročná, ale krásná práce! Díky týme B2 a dky za důvěru pane XY!


PS: samozřejmě všude je žena, tak i v tomto případě musíme poděkovat paní Hálkové, pravé ruce klienta.



A takto vypadal motocykl před realizací








512 zobrazení0 komentářů
bottom of page